Frozen shoulder bij Cello studente

Van Meppel naar Arnhem komen voor Mensendieck-therapie is niet direct heel logisch. Het is inderdaad wel een eindje rijden steeds, maar voor mij zeker de moeite waard. Al lange tijd had ik schouderproblemen, vooral als gevolg van een verkeerde houding tijdens het cello spelen. In mijn woonplaats had ik fysiotherapie. Hoewel de massages wel tijdelijke verlichting gaven, bleven de klachten steeds terugkomen. Tijd voor een andere aanpak dus. Ik ging op zoek naar iemand die speciaal gericht was op musici. Op internet kwam ik terecht op de site van de polikliniek voor dansers en musici in Den Haag. Zij gaven mij het telefoonnummer van Charlotte. Het fijne is dat zij niet alleen naar mijn schouder (of schouders, daar ik inmiddels aan mijn linkerschouder een frozen shoulder bleek te hebben) kijkt en daar met mij mee aan de slag gaat, maar mij als persoon in totaliteit behandelt. Dit houdt voor mij in dat er bijvoorbeeld ook veel aandacht is voor mijn houding, niet alleen tijdens het cello spelen, maar ook tijdens andere activiteiten. Hoe kan ik door anders te staan/ zitten voorkomen dat er spierspanning opbouwt en dus klachten ontstaan. Daarnaast houdt zij ook rekening met andere lichamelijke problemen en past ze de oefeningen daar desnoods op aan. Wat ik ook prettig vind is dat door de uitleg van Charlotte over onder andere hoe het lichaam in elkaar zit, ik meer begrijp hoe bepaalde klachten ontstaan. En zeker ook niet onbelangrijk: voor alle probleempjes heeft ze wel een oefening…

Ik ben er nog niet; een frozen shoulder blijkt nogal hardnekkig, maar de schouderproblemen rechts tijdens het cello spelen, zijn een stuk verminderd. En nog belangrijker: ik heb dankzij de oefeningen en de uitleg ook vaardigheden in handen gekregen om nieuwe klachten te voorkomen!

Dus de specifieke kennis en ervaring die Charlotte heeft met musici en vooral ook de aandacht voor de persoon achter de klacht, maakt dat ik de vijf kwartier rijden naar Arnhem er zeker voor over heb

Marjon

Comments are closed.