Vergoedingen

Oefentherapie Mensendieck  wordt vanuit de aanvullende verzekering door ziektekostenverzekeraars vergoed. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is per aanvullend pakket en per zorgverzekeraar verschillend. Wij adviseren u om voor de zekerheid de  polis van uw verzekering te controleren. Om te controleren of uw verzekering Oefentherapie vergoed, klik op onderstaande link.

Voor een overzicht van vergoedingen zorgverzekeraars 2020, kijk op https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/oefentherapie-mensendieck-en-cesar.aspx

Bij chronische aandoeningen worden de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed en daarna (vanaf 21e behandeling) uit de Basis verzekering. Uw therapeut  kan controleren of de klacht op de chronische indicatie lijst staat. Klik hieronder voor de chronische lijst.

chronische lijst

Voor Jongeren onder de 18 jaar geldt een vergoeding tot maximaal 18 behandelingen vanuit de basisverzekering. Zijn er meer behandelingen nodig, dan is dit afhankelijk van de aanvullende verzekering van de ouders.

Een behandeling Oefentherapie heeft geen consequenties voor uw eigen risico.

De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Verwijzing is niet nodig

Sinds 2008 kunt u rechtstreeks naar de oefentherapeut Mensendieck zonder verwijzing van uw arts. Directe Toegang Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar. Het geeft u als patiënt de vrijheid om zelf, op eigen initiatief en zonder tussenkomst van arts, een oefentherapeut in te schakelen. Dit geldt ook wanneer u door uw fysiotherapeut, logopedist, psycholoog, verloskundige, chiropractor of andere hulpverlener bent verwezen naar oefentherapie.

 

Comments are closed.